Een winkel vol 
leuke spullen

HashtagMaastricht: Jouw Marktkraam

Origineel concept –

Na verschillende grotere en kleinere steden in Nederland is het originele winkelconcept “Jouw Marktkraam” sinds 19 maart 2017 ook neergestreken in Maastricht. Wat is Jouw Marktkraam nou precies? Je kan een Jouw Marktkraam winkel het beste vergelijken met een luxe indoor-marktplein waar iedereen een uitstalplank of rek kan huren tegen een kleine weekbetaling om spullen te verkopen, zowel nieuw als tweedehands. Dit zorgt ervoor dat er een grote variatie aan producten te vinden is in een Jouw Marktkraamwinkel; producten variëren van tweedehands bric-a-brac tot nieuwe kleding, woningdecoratie en nieuwe pakjes met batterijen. Oók is er gedacht aan de innerlijke mens in deze winkel, want er is ook een koffiebar te vinden waar je terecht kan voor iets te drinken of iets kleins om te eten.

Variatie in producten

Zoals gezegd, er is een grote variatie aan producten en dat was hetgeen dat ons dan ook gelijk opviel in de Jouw Marktkraamwinkel in Maastricht; bij de entree zie je nu eerst de paasdecoratie, maar verderop in de winkel troffen wij dames- en herenkleding aan en onderin in de winkel vonden wij toch wel de parel van de Jouw Marktkraamwinkel tot nu toe, en dat was een decoratief hoekje met woningdecoratie die helemaal van nu is (zie foto hieronder); deze producten zijn van het merk Kasjhè, waar we overigens ook een blog post over hebben geschreven. Wij denken dat iedereen wel zijn gading zal vinden bij Jouw Marktkraam, omdat je er terecht kan voor een cadeau, maar ook om jezelf eens te verwennen met een presentje.

Meedoen?

Op de website van Jouw Marktkraam -zie hieronder- vonden wij de volgende informatie voor mensen die zelf een plank of rek zouden willen huren om hun nieuwe of tweedehands spullen te verkopen in de Jouw Marktkraamwinkel. Voor een plank (2 x 100 cm) betaal je 10 euro per week en voor een rek betaal je zo’n 30 à 35 euro per week, afhankelijk van het type rek. Een etalageplek kost zo’n 40 euro per week. Vraag uiteraard voor actuele prijsinformatie bij de Jouw Marktkraamwinkel in Maastricht, zodat je zo volledig mogelijk geïnformeerd bent.

Meer informatie?

Jouw Marktplaats Maastricht is te vinden in de Jodenstraat nr. 32 (voorheen hobbywinkel Pipoos).

Lees hier verder