Een winkel vol 
leuke spullen

Nieuws van Jouw Marktkraam

HashtagMaastricht.com: Kore en Hae in Jouw Marktkraam Maastricht

16-12-2017

Een vleugje Korea in Maastricht –

Op 16 december 2017 was HashtagMaastricht te gast bij het K-Pop event van Jouw Marktkraam Maastricht. De meeste van jullie zullen inmiddels wel denken, “wat is K-Pop”? Dat gaan we je natuurlijk haarfijn uitleggen in dit artikel, want een ding is zeker, van het event bij Jouw Marktkraam hebben wij veel geleerd over de moderne Koreaanse straatcultuur en cool dat we het vonden! Wij snappen nu helemaal wat de fans erin zien en horen.

Binnen no-time was het hamdeel van de verkoopbare merchandise van Kore uitverkocht bij Jouw Marktkraam en volgden de back-orders elkaar snel op. Dit was mooi om te zien, zeker voor een stroming en subcultuur die hier nog niet groot is, maar wel groeiende.

Lees hier verder

Lees verder

Zazazoo.nl: JOUW MARKTKRAAM MAASTRICHT: TOTALE OPBRENGST!!

24-08-2017

Blogger Zazazoo huurde de afgelopen weken een kraam bij ons. In een aantal posts laat ze zien hoe leuk zij het ervaren heeft.
Lees hier haar meest recente post! Wil je Zazazoo volgen, dan ga naar Zazazoo.nl

Lees verder

Gezien.nl: IN DE PERIFERIE VAN DE VRIJTHOFCONCERTEN VAN RIEU GEVEN AGA, CORD, DONIJ EN LAURA DE FANS MOOIE EXTRA'S

13-07-2017

Het tweede weekend André Rieu op het Vrijthof gaat vanavond van start. Vier dagen een vrijwel uitverkocht huis zegt alles over de nimmer aflatende populariteit van het Maastrichtse fenomeen. Dat de fans niet alleen dol op hem zijn maar op iedereen die deel uitmaakt van zijn muzikale hofhouding werd afgelopen dagen duidelijk.

De bazaar Jouw Marktkraam in de Jodenstraat stroomde afgelopen zondagmiddag vol met André Rieu fans; daar heeft Aga Fizzano, violiste in het Johann Strauss Orkest, haar eigen winkeltje. Dat ligt vol vol met eigen ontworpen juwelen en bruidsversieringen. Ze bewees afgelopen weekend niet alleen een begenadigd muzikante en ontwerpster te zijn. Zakelijk instinct heeft ze net zo. Ze nodigde de soliste Donij van Doorn uit voor een meet and greet. Datzelfde deed ze met haar buurman in het orkest. De violist Cord Meyer-Luessink combineert zijn grote liefde voor muziek met een hartstochtelijke passie voor het maken van Italiaanse koffie.
Lees verder

Lees verder

HashtagMaastricht.com: De Rieu take-over

09-07-2017

 

Toen wij gevraagd werden door de eigenaar van Jouw Marktkraam om aanwezig te zijn bij deze meet ’n greet met leden van het Johann Strauss Orkest hadden we verwacht dat er fans zouden zijn, maar niet dat er ware superfans zouden zijn van André Rieu; dit kwam overigens niet doordat de muziek waarmee André Rieu concerteert niet goed of mooi is, maar bij superfans denk je eerder aan de gillende tienermeiden die al dagen in de rij staan voor concerttickets van Harry Styles of Katy Perry, maar niets is minder waar; er zijn superfans van André Rieu die in het bezit zijn van petjes, T-shirts, mokken, sjaals en meer. Hoe mooi is het niet om te zien dat klassieke muziek zo leeft onder de bestaande fans van Rieu en dat er op wereldniveau ieder jaar meer fans bij komen. De muziekcritici en puristen mogen dan ladingen kritiek hebben op Rieu en dat hij klassieke muziek op een wel heel populistische manier aan de man brengt, maar als je ieder jaar weer de beelden ziet van een tot iedere hoek gevuld Vrijthof dan mag van ons de Rieu-trein nog jaren internationaal doordenderen…

Chapeau ook voor Jouw Marktkraam dat ze deze bijzondere fandag hebben georganiseerd en ook mooi om te zien dat er zoveel animo voor dit event was. Dit is snappen wat er leeft in de stad waarin je gevedtigd bent en deze signalen omzetten in een passend event waar internationale belangstelling voor is, want we hebben fans uit België ontmoet, maar ook uit Australië. 

Johann Strauss Orkest & Co.

HashtagMaastricht kreeg de kans om drie musici uit het Johann Strauss Orkest te interviewen: Aga Fizzano-Walter (violiste), Donij van Doorn (sopraan, soliste) en Cord Meyer-Luesink (violist).

Lees hier verder

Lees verder

HashtagMaastricht: Jouw Marktkraam

03-04-2017

Origineel concept –

Na verschillende grotere en kleinere steden in Nederland is het originele winkelconcept “Jouw Marktkraam” sinds 19 maart 2017 ook neergestreken in Maastricht. Wat is Jouw Marktkraam nou precies? Je kan een Jouw Marktkraam winkel het beste vergelijken met een luxe indoor-marktplein waar iedereen een uitstalplank of rek kan huren tegen een kleine weekbetaling om spullen te verkopen, zowel nieuw als tweedehands. Dit zorgt ervoor dat er een grote variatie aan producten te vinden is in een Jouw Marktkraamwinkel; producten variëren van tweedehands bric-a-brac tot nieuwe kleding, woningdecoratie en nieuwe pakjes met batterijen. Oók is er gedacht aan de innerlijke mens in deze winkel, want er is ook een koffiebar te vinden waar je terecht kan voor iets te drinken of iets kleins om te eten.

Variatie in producten

Zoals gezegd, er is een grote variatie aan producten en dat was hetgeen dat ons dan ook gelijk opviel in de Jouw Marktkraamwinkel in Maastricht; bij de entree zie je nu eerst de paasdecoratie, maar verderop in de winkel troffen wij dames- en herenkleding aan en onderin in de winkel vonden wij toch wel de parel van de Jouw Marktkraamwinkel tot nu toe, en dat was een decoratief hoekje met woningdecoratie die helemaal van nu is (zie foto hieronder); deze producten zijn van het merk Kasjhè, waar we overigens ook een blog post over hebben geschreven. Wij denken dat iedereen wel zijn gading zal vinden bij Jouw Marktkraam, omdat je er terecht kan voor een cadeau, maar ook om jezelf eens te verwennen met een presentje.

Meedoen?

Op de website van Jouw Marktkraam -zie hieronder- vonden wij de volgende informatie voor mensen die zelf een plank of rek zouden willen huren om hun nieuwe of tweedehands spullen te verkopen in de Jouw Marktkraamwinkel. Voor een plank (2 x 100 cm) betaal je 10 euro per week en voor een rek betaal je zo’n 30 à 35 euro per week, afhankelijk van het type rek. Een etalageplek kost zo’n 40 euro per week. Vraag uiteraard voor actuele prijsinformatie bij de Jouw Marktkraamwinkel in Maastricht, zodat je zo volledig mogelijk geïnformeerd bent.

Meer informatie?

Jouw Marktplaats Maastricht is te vinden in de Jodenstraat nr. 32 (voorheen hobbywinkel Pipoos).

Lees hier verder

Lees verder

Gezien.nl: MODERNE 'WINKEL VAN SINKEL' CONCEPT JOUW MARKTKRAAM MAAKT IN EEN KLAP JODENSTRAAT TOT HOTSPOT VOOR SHOPPERS

20-03-2017

In de Jodenstraat is gisteren het landelijk succesvolle winkelconcept Jouw Marktkraam van start gegaan. In het pand waar ooit de gerenommeerde platenzaak Goossens een must was voor alle muziekliefhebbers, kan iedereen die iets te verkopen heeft een of meerdere schappen inhuren om zijn waar aan man of vrouw te brengen. De moderne Winkel van Sinkel in hartje Maastricht ging volgens franchisenemer Gabo Brugmans voortvarend van start. “We hadden gehoopt op veel belangstelling. De verkoop oversteeg evenwel alle verwachtingen”.

Het landelijke concept - meer dan 40 winkels in Nederland dragen de naam Jouw Marktraam – dat zondag 19 maart in Maastricht van start ging heeft in een klap van de Jodenstraat een bruisende winkelstraat gemaakt. Het pand nummer 32 herbergt rond de 100! huurders van een of meer schappen. Het principe is simpel. Franchisenemer Gabo Brugmans en zijn partner Marinka van Koten passen – letterlijk en in de breedste zin van het woord – op de winkel; bedrijfjes, hobbyisten, ideële instellingen en eender die iets te verkopen of te promoten heeft vult met aantrekkelijke producten, voeding of mededelingen de schappen.

Gabo Brugmans is – een dag later – nog steeds blij verrast. “We hebben werkelijk een droomstart gemaakt. Rond de 300 keer hebben we mensen aan de kassa gehad die een aankoop deden. Van de organisatie Jouw Marktkraam Nederland hebben we begrepen dat dit de beste start ooit was. Daar werden we toch even stil van.” Maastricht niet minder. De Jodenstraat is in een klap een winkelstraat van formaat geworden.

Het enthousiasme bij de huurders van de mini pop-ups is zondag niet minder groot. Voedingsdeskundige Nicole staat bij haar eigen jam- en dressingproducten te glunderen van oor tot oor. “Het is een komen en gaan van mensen. De belangstelling die ik hier genereer is top.” Haar potjes confitures met de merknaam Jamore staan zo maar in het centrum van een van de meest populaire winkelsteden van Nederland te koop. “Dat is juist het fraaie van Jouw Marktkraam”, zeggen Marinka van Koten en Gabo Brugmans bijna in koor. “We geven van jonge ontwerpers tot antiekverzamelaars en van goede doelen tot hobbyisten een mogelijkheid in contact te komen met koperspubliek.” De franchisenemer moet het hebben van de verhuur. De omzet is volledig voor de huurder van de marktkraam.

Bij de etalageruit staat Agnes Fizzano. Zij maakt onder meer haarversieringen. De Poolse violiste in het dagelijks leven deel uitmakend van het wereldberoemde Johann Strauss Orkest van de nog beroemdere André Rieu, maakt al jaren alle bijouterie-versieringen van de orkestleden. Ze is ook al een tijdje actief haar met de handgemaakte snuisterijen via internet te verkopen. Extra opvallend: de reeksen smuk die ze uitbrengt dragen de naam van Rieu collega’s. Zo prijkt prominent de naam van sopraan Mirusia op een van de reclame-uitingen. Fizzano: “Dit is wat ik al heel lang wil. Maar om nu gelijk zelf een winkel te starten is voor mij vooral ook moeilijk omdat ik de helft van het jaar met André Rieu en ons orkest onderweg ben. Met Jouw Marktkraam heb ik geen zorgen over het beheer van mijn winkeltje.” Fizzano heeft haar hoekje – prominent bij het raam – voor een jaar gehuurd.”

Klik hier voor het volledige artikel

Lees verder

Gezien.nl: JOUW MARKTKRAAM OPENT IN MAASTRICHT

07-03-2017

Meer dan 100 winkeltjes onder 1 dak, een koffielounge en een plek om workshops te geven en te volgen. Jouw Marktkraam Maastricht opent op zondag 19 maart zijn deuren voor publiek.

Jouw Marktkraam Maastricht verzorgt de volledige verkoop van de producten. Iedereen die iets te verkopen heeft kan een kraam huren vanaf € 30 per week. De huurder bepaalt zelf de prijs van zijn/haar producten en richt de kraam zo mooi mogelijk in. Nu is het miniwinkeltje geopend en kan de verkoop starten. De huurder kan de verkoop volgen via de app en aan het einde van de huurperiode wordt de volledige opbrengst van de verkoop overgemaakt.

De winkel is dus de plek voor bijvoorbeeld een imker met lekkere honing, een kunstenaar met gave tekeningen, een Crea Bea die zelf sieraden maakt, een breister met mooie sjaals, een fashionista met een beginnend modemerk, een handelaar met overstock, een vintage lover met unieke items, een verzamelaar met een te grote verzameling, een shopaholic met een overvolle zolder of gewoon iemand die wilt opruimen maar niet alles wilt weggooien.

Dit maakt Jouw Marktkraam de ideale plek om lekker te snuffelen tussen een wisselend en uniek aanbod van meer dan 100 miniwinkeltjes. Tussen het shoppen door kun je even pauze houden in onze gezellige koffielounge, om dan weer vol energie verder te neuzen.

De items die niet tijdens de verhuurperiode worden verkocht kunnen de huurders achterlaten in de winkel ten behoeve van het goede doel: Toon Hermans Huis Maastricht. De opbrengst van de verkoop van deze spullen gaat volledig naar het Toon Hermans Huis Maastricht.

Op zondag 19 maart opent Jouw Marktkraam een winkel op de Jodenstraat naast het VVV-kantoor in centrum Maastricht. Meer weten? Kijk op de website www.jouwmarktkraam-maastricht.nl of op de FB pagina www.facebook.com/jouwmarktkraammaastricht

Klik hier voor het volledige artikel

Lees verder

WijLimburg: Jouw Marktkraam opent zondag 19 maart winkel in hartje Maastricht

Lees verder