Een winkel vol 
leuke spullen

Nieuws

HashtagMaastricht.com: Kore en Hae in Jouw Marktkraam Maastricht

16-12-2017

Een vleugje Korea in Maastricht –

Op 16 december 2017 was HashtagMaastricht te gast bij het K-Pop event van Jouw Marktkraam Maastricht. De meeste van jullie zullen inmiddels wel denken, “wat is K-Pop”? Dat gaan we je natuurlijk haarfijn uitleggen in dit artikel, want een ding is zeker, van het event bij Jouw Marktkraam hebben wij veel geleerd over de moderne Koreaanse straatcultuur en cool dat we het vonden! Wij snappen nu helemaal wat de fans erin zien en horen.

Binnen no-time was het hamdeel van de verkoopbare merchandise van Kore uitverkocht bij Jouw Marktkraam en volgden de back-orders elkaar snel op. Dit was mooi om te zien, zeker voor een stroming en subcultuur die hier nog niet groot is, maar wel groeiende.

Lees hier verder

Lees verder

Zazazoo.nl: JOUW MARKTKRAAM MAASTRICHT: TOTALE OPBRENGST!!

24-08-2017

Blogger Zazazoo huurde de afgelopen weken een kraam bij ons. In een aantal posts laat ze zien hoe leuk zij het ervaren heeft.
Lees hier haar meest recente post! Wil je Zazazoo volgen, dan ga naar Zazazoo.nl

Lees verder

Gezien.nl: IN DE PERIFERIE VAN DE VRIJTHOFCONCERTEN VAN RIEU GEVEN AGA, CORD, DONIJ EN LAURA DE FANS MOOIE EXTRA'S

13-07-2017

Het tweede weekend André Rieu op het Vrijthof gaat vanavond van start. Vier dagen een vrijwel uitverkocht huis zegt alles over de nimmer aflatende populariteit van het Maastrichtse fenomeen. Dat de fans niet alleen dol op hem zijn maar op iedereen die deel uitmaakt van zijn muzikale hofhouding werd afgelopen dagen duidelijk.

De bazaar Jouw Marktkraam in de Jodenstraat stroomde afgelopen zondagmiddag vol met André Rieu fans; daar heeft Aga Fizzano, violiste in het Johann Strauss Orkest, haar eigen winkeltje. Dat ligt vol vol met eigen ontworpen juwelen en bruidsversieringen. Ze bewees afgelopen weekend niet alleen een begenadigd muzikante en ontwerpster te zijn. Zakelijk instinct heeft ze net zo. Ze nodigde de soliste Donij van Doorn uit voor een meet and greet. Datzelfde deed ze met haar buurman in het orkest. De violist Cord Meyer-Luessink combineert zijn grote liefde voor muziek met een hartstochtelijke passie voor het maken van Italiaanse koffie.
Lees verder

Lees verder

HashtagMaastricht.com: De Rieu take-over

09-07-2017

 

Toen wij gevraagd werden door de eigenaar van Jouw Marktkraam om aanwezig te zijn bij deze meet ’n greet met leden van het Johann Strauss Orkest hadden we verwacht dat er fans zouden zijn, maar niet dat er ware superfans zouden zijn van André Rieu; dit kwam overigens niet doordat de muziek waarmee André Rieu concerteert niet goed of mooi is, maar bij superfans denk je eerder aan de gillende tienermeiden die al dagen in de rij staan voor concerttickets van Harry Styles of Katy Perry, maar niets is minder waar; er zijn superfans van André Rieu die in het bezit zijn van petjes, T-shirts, mokken, sjaals en meer. Hoe mooi is het niet om te zien dat klassieke muziek zo leeft onder de bestaande fans van Rieu en dat er op wereldniveau ieder jaar meer fans bij komen. De muziekcritici en puristen mogen dan ladingen kritiek hebben op Rieu en dat hij klassieke muziek op een wel heel populistische manier aan de man brengt, maar als je ieder jaar weer de beelden ziet van een tot iedere hoek gevuld Vrijthof dan mag van ons de Rieu-trein nog jaren internationaal doordenderen…

Chapeau ook voor Jouw Marktkraam dat ze deze bijzondere fandag hebben georganiseerd en ook mooi om te zien dat er zoveel animo voor dit event was. Dit is snappen wat er leeft in de stad waarin je gevedtigd bent en deze signalen omzetten in een passend event waar internationale belangstelling voor is, want we hebben fans uit België ontmoet, maar ook uit Australië. 

Johann Strauss Orkest & Co.

HashtagMaastricht kreeg de kans om drie musici uit het Johann Strauss Orkest te interviewen: Aga Fizzano-Walter (violiste), Donij van Doorn (sopraan, soliste) en Cord Meyer-Luesink (violist).

Lees hier verder

Lees verder

HashtagMaastricht: Jouw Marktkraam

03-04-2017

Origineel concept –

Na verschillende grotere en kleinere steden in Nederland is het originele winkelconcept “Jouw Marktkraam” sinds 19 maart 2017 ook neergestreken in Maastricht. Wat is Jouw Marktkraam nou precies? Je kan een Jouw Marktkraam winkel het beste vergelijken met een luxe indoor-marktplein waar iedereen een uitstalplank of rek kan huren tegen een kleine weekbetaling om spullen te verkopen, zowel nieuw als tweedehands. Dit zorgt ervoor dat er een grote variatie aan producten te vinden is in een Jouw Marktkraamwinkel; producten variëren van tweedehands bric-a-brac tot nieuwe kleding, woningdecoratie en nieuwe pakjes met batterijen. Oók is er gedacht aan de innerlijke mens in deze winkel, want er is ook een koffiebar te vinden waar je terecht kan voor iets te drinken of iets kleins om te eten.

Variatie in producten

Zoals gezegd, er is een grote variatie aan producten en dat was hetgeen dat ons dan ook gelijk opviel in de Jouw Marktkraamwinkel in Maastricht; bij de entree zie je nu eerst de paasdecoratie, maar verderop in de winkel troffen wij dames- en herenkleding aan en onderin in de winkel vonden wij toch wel de parel van de Jouw Marktkraamwinkel tot nu toe, en dat was een decoratief hoekje met woningdecoratie die helemaal van nu is (zie foto hieronder); deze producten zijn van het merk Kasjhè, waar we overigens ook een blog post over hebben geschreven. Wij denken dat iedereen wel zijn gading zal vinden bij Jouw Marktkraam, omdat je er terecht kan voor een cadeau, maar ook om jezelf eens te verwennen met een presentje.

Meedoen?

Op de website van Jouw Marktkraam -zie hieronder- vonden wij de volgende informatie voor mensen die zelf een plank of rek zouden willen huren om hun nieuwe of tweedehands spullen te verkopen in de Jouw Marktkraamwinkel. Voor een plank (2 x 100 cm) betaal je 10 euro per week en voor een rek betaal je zo’n 30 à 35 euro per week, afhankelijk van het type rek. Een etalageplek kost zo’n 40 euro per week. Vraag uiteraard voor actuele prijsinformatie bij de Jouw Marktkraamwinkel in Maastricht, zodat je zo volledig mogelijk geïnformeerd bent.

Meer informatie?

Jouw Marktplaats Maastricht is te vinden in de Jodenstraat nr. 32 (voorheen hobbywinkel Pipoos).

Lees hier verder

Lees verder
content image

Donderdag 6 juli tot en met zondag 23 juli

Agnes Fizzano, violiste bij André Rieu’s Johann Strauss Orchestra, maakt tijdens de concerten op het Vrijthof, unieke sieraden van goud en zilver in combinatie met Swarovski.
Iedere donderdag tot en met maandag maakt Agnes van Agateliersieraden voor jou op bestelling bij Jouw Marktkraam in Maastricht. Wil je alvast ideeën opdoen, kijk dan even op www.agatelier.com

Aga is er op de volgende tijdstippen:

6 t/m 9 juli van 13u tot 15u
Van 10 tot en met 23 juli (enkel donderdag t/m maandag) van 15u tot 18u

Is je oog al op iets gevallen, dan maak alvast een afspraak met haar via de website.

content image

Zondag 9 juli van 13:00u tot 14:30u: Koffie proeverij met Cord Meyer-Luesink, violist bij André Rieu

Cord presenteert zijn andere grote passie naast muziek: Italiaanse koffie. Proeverij van zijn zelf gebrande en gemelangeerde koffie DoLa FaFaMi met gratis espresso en cappuccino.

content image

Vrijdag 7 juli van 13:00u tot 14:30u: Meet & Greet met Laura Engel, Sopraan bij André Rieu’s Johann Strauss Orchestra
De Chileens-Nederlandse Sopraan Laura Engel weet met haar charisma en gepassioneerde zang elk publiek in de hele wereld te raken. Internationaal opgeleid in onder meer Chili, Nederland en Italië, heeft zij een veelzijdige muzikale vorming genoten wat een jarenlange samenwerking met André Rieu en zijn orkest opleverde. Haar passie en muzikale veelzijdigheid van klassiek tot pop laat ze zien in haar eigen concert productie ‘En Canto’ met de première in Maastricht op 12 juli in de Bonbonnière.

content image

Zondag 9 juli om 14:00u: Meet & Greet met Donij van Doorn, Ster solist bij André Rieu’s Johann Strauss Orchestra

De in Nederland geboren sopraan Donij van Doorn wordt internationaal gevierd in verschillende optredens op opera-, operette-, en oratorium podia en speelde in producties als ‘Der Kaiser von Atlantis’, ‘The Fairy Queen’ en ‘Suikertanten’. Zij is ook de solo sopraan voor André Rieu en reist sinds 3 jaar de wereld over met het Johann Strauss Orchestra! Haar sublieme stem in ‘Vilja-Lied’ en ‘Meine Lippen die küssen so heiss’ beweegt het publiek tot tranen en staande ovaties!

Ook op video gespot

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief